Relatietherapie.


"Liefde is een werkwoord."

Ook ik heb een hobbelig liefdesparcours afgelegd, en vanuit mijn dagelijkse ervaringen als therapeut, weet ik dat relaties voor heel wat mensen een heuse uitdaging is. De zoektocht naar je levenspartner is één, de verantwoordelijkheid aangaan om de relatie gezond te houden - en te blijven voeden is twee.

"Een verdieping in jezelf is de beste garantie voor een gezonde relatie"

Relaties wakkeren onze verborgen twijfels, angsten - en onzekerheden aan. Niettemin blijft een liefdesrelatie een weg van continue transformatie en groei. Ik help jou bij de voorbereiding van een relatie: het is belangrijk om eerst een goede relatie met jezelf te hebben.

Liefde, relatie, groei

"Relatiemoeilijkheden, scheiden of blijven?"

Onvoldoende kennis van jezelf - en van je partner, daar begint het vaak bij. Inzicht in de liefdestalen, leren communiceren met elkaar, wederzijdse projecties herkennen,... om maar enkele werkpunten op te noemen. We gaan op zoek naar gezamelijkheid, betrokkenheid, verantwoordelijkheid,... kortom: naar wat jullie sterk maakt.

"In een relatie is voortdurende vergeving van jezelf en je partner een onderdeel van de dagelijkse praktijk."

Zelfs als mensen soms ver uit elkaar gegroeid zijn, is een terugkeer van liefde mogelijk. Wanneer een relatie niet werkt en er geen groei meer mogelijk is, is het beter elkaar los te laten. Dit kan alleen wanneer je alles hebt geprobeerd, enkel dan ben je vrij om opnieuw te kiezen voor een volgend avontuur: het liefdevol, het respectvol afsluiten van een relatie is noodzakelijk om de ballast van het verleden achterwege te laten. Ik kan je ook ondersteunen in het liefdevol loslaten -en op een dieper niveau het relatieproces te verwerken.

"Alleen of met twee?"

Relatietherapie kan tesamen met jouw partner, maar hoef je niet altijd met twee te volgen. Als een van beide partners aanvankelijk geen zin heeft, kan de ander die wel aan een gesprek toe is alvast voor een meerwaarde en verdieping zorgen.