Voeding en gezondheid.


Een goede gezondheid is meer dan alleen lichamelijk gezond zijn.

Voor mij betekent gezondheid op harmonieuze en evenwichtige wijze in het leven staan. Harmonie en evenwicht worden bereikt door dagelijks aandacht te hebben voor lichaamsbeweging, te zorgen voor een goede nachtrust, op tijd te ontspannen, het aangaan van bevredigende relaties, ervaren van arbeidsvreugde, en tenslotte door de voeding die we opnemen.

Ik kan jou helpen je terug in balans te brengen.

Voeding, gezondheid, evenwicht

"Je bent wat je eet."

Wist je dat we 75% van onze energie halen uit onze voeding? Onze voeding beïnvloedt ons emotioneel en energetisch evenwicht. Wat en hoe we eten heeft uiteraard invloed op onze gezondheid. Bovendien zal wat voor jou heilzaam is, soms belastend zijn voor een ander.

Elk mens heeft een uniek stofwisselingsysteem waarbij het belangrijk is te ontdekken welke voedingstoffen je kunnen versterken of gaan verzwakken, ongeacht of het als 'gezond' wordt aangegeven. Tarwe- en melkproducten zijn bijvoorbeeld niet voor iedereen even bevordelijk: de ene haalt er energie uit en voor de andere werkt het belastend op het spijsverteringstelsel.Voordeel van natuurvoeding.

Een grote oorzaak van vele (beschavings)ziektes valt toe te schrijven aan de hoge consumptie van suikers en geïndustrialiseerde voedingsmiddelen, bvb. zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, kanker, reuma, enz. Het antwoord ligt vaak in het aanpassen van ons voedingspatroon.

Durf kiezen voor natuurvoeding en spreek andere energiebronnen aan: fruit en groenten, gezonde vetten en eiwitten, noten en zaden en complexe koolhydraten.

Zoals Hippocrates reeds schreef: "Laat voeding je medicijn zijn."Concreet?

Naast een vragenonderzoek maak ik ook gebruik van de kinesiologische onderzoeksmethode om jouw evenwicht te herstellen.

Wat is kinesiologie?

Aan de hand van eenvoudige spiertesten worden signalen en blokkades van je energiesysteem op verschillende niveaus (structureel, bio-chemisch, emotioneel en energetisch) in kaart gebracht. Het uitgangspunt is dat je lichaam nooit liegt en dat je lichaamsbewustzijn een fijngevoelige barometer is. Op basis van deze informatie kunnen we je voedingspatroon beter afstemmen op jouw persoonlijke behoeften.